Сторінки

субота, 31 жовтня 2020 р.

ТВОРЧЕ ОБ'ЄДНАННЯ МИСТЕЦТВ

 

 

Крок 2. "Цiкавi зустрiчi"

    Інтонація, жести, міміка, пантоміма – в живому спілкуванні один з одним ми використовуємо безліч виразних засобів, адже без емоцій діалоги сухі і черстві – неживі. А писати у чатi  що ви, скажімо, зараз посміхаєтесь або сумуєте, трохи недоречно. Згодні? Набагато простіше поставити відповідний смайл – і все ясно.  Американець Харві Бeлл у 1963 роцi так i вчинив – придумав перші смайли для позначення емоцій.                                  Художник намалював щасливе обличчя для страхової компанії, яка хотіла мотивувати своїх співробітників незвичайним способом. Цей малюнок, що зображає посміхаку, і став першим смайликом у звичному розумінні. За нього автор отримав $ 43 і світову славу.
Смайл-улыбка.
    У 70-х роках смайл придбав величезну популярність: його почали друкувати на марках, футболках, рюкзаках, олівцях, сiрниках, бейсболках... Продукція iз зображенням смайликів приносила величезні доходи всім, окрім свого творця.
    Першим запатентував смайлик як торгову марку француз Франклін Лоуфрані у 1971 році. Йому вдалося запатентувати свій торговий знак у 80 країнах світу. Корпорація Лоуфрані – Smiley Licensing – діяла по всьому світу, крім США, зрозуміло, і принесла своєму власникові великий прибуток.
    Що ж стосується Харві Белла, то він зрештою теж запатентував свій смайл і створив компанію World Smile Corporation, яку очолив його син – Чарльз Белл. У цієї людини була мрія – стати «міжнародним послом щастя» на всій Землі. Весь прибуток від компанії World Smile Corporation використали у благодійних цілях.                                                                     Вже в похилому віці Харві Белл започаткував свято World Smile Day (Всесвiтнiй день посмiшки), який вперше відзначався у 1999 році. Це свято вiдзначаємо традицiйно у першу п'ятницю жовтня.
     Iсторія ж електронного смайла розпочалася 19 вересня 1982 року. Ще один американець, учений Скотт Фалман з приватного університету Карнегі-Меллон (Пітсбург, штат Пенсільванія),  запропонував використовувати таке поєднання: двокрапка, тире і закрита дужка  для позначення усміхненого обличчя. 
 Дуже скоро смайли - графічні зображення міміки обличчя - стали частиною інтернет-культури. І сьогодні це загальний термін для будь-якого емотікону. Історія зберегла той самий лист, який Фалман відправив на місцеву електронну дошку оголошень. Вона була прототипом сьогоднішніх форумів i  основним засобом спілкування між співробітниками Університету.
Ось цей лист:
«19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman :-) From: Scott E Fahlman I propose that the following character sequence for joke markers: :-)

 

Read it sideways.
Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given current trends. For this, use :-(»

Згодом, приблизно у 1986 році в Японії розробили версію смайликів, які можна було прочитати без необхідності нахиляти голову вліво. Вони отримали назву "каомоджі". (Kaomoji - це японське слово, що об'єднує "kao" (вираз або погляд) з "moji" (персонаж).

null

    З появою англомовних аніме форми японської анімації "каомоджі" поширилися й за межі Японії по всьому світовi: від онлайн-ігор до обміну миттєвими повідомленнями і охопили глобальну авдиторію.                          Сьогоднi в Інтернеті зустрічаються найрізноманітніші смайлики: вони не тільки виражають емоції, але також зображають різних персонажів, знаки зодіаку, прапори, таблички з гаслами, смайли-букви, новорічні смайлики...    В Інтернеті існують спеціальні сайти, на яких ви можете завантажити собі набори смайликів, а також придумувати і малювати свої авторські смайлики, обмінюватися ними, дарувати і відправляти ці «усміхнені обличчя» друзям і знайомим.

Топ-5 найпопулярніших категорій для емоджі у всьому світі:

  • 1. Щасливі обличчя (в тому числі підморгування  😉, поцілунки 😘, обличчя з очима у формі серця 😍, усмішка 😀)
  • 2. Сумні обличчя (включаючи сумні та розлючені емоджі)
  • 3. Серця (включає всі кольори та емоджі розбитого серця)
  • 4. Жести рукою (включає великі пальці вгору, аплодисменти, знак миру тощо)
  • 5. Романтичний (включає відбиток поцілунку, любовний лист, пару поцілунків)

Серед позитивних емоджі, обличчя зі сльозами радості 😂 на сьогоднішній день є найпопулярнішим. Слідом іде обличчя, яке надсилає поцілунок 😘, усміхнене обличчя з очима у формі серця 😍 та усміхнене обличчя з усміхненими очима 😊.

Найпоширенішими негативними емоджі є плакуче обличчя 😭, за яким йде задумливе обличчя 😔, обличчя що застигло від страху 😱 та безрадісне обличчя 😒.

    За 38 років свого існування «смайлик» став незамінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не може уявити, як можна було без нього обходитися. Вiн допомагає краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, і, незважаючи на те, що смайлики різняться за сприйняттям у різних культурах, вони стали мовою, яку може зрозуміти кожен.

Крок 3.  "Порцiя креативу"          

Друзi, ми з вами не менш творчi, нiж Харвi Белл та Скотт Фалман, згiднi?

Тож, продовжуємо цю чудову справу - креативити. Пропонуємо вам придумати смайлик чи графiчний знак, який  сповiщатиме всiм про вашу любов  до "Юностi Буковини". Ви ж нас любите, еге ж?

Чекатимемо вашi iдеï у коментарях пiд цiєю публiкацiєю. Завантажуйте фото вашого авторського смайлика i трiшки розкажiть про нього. Переможця-смайлика  обиратимемо 1 грудня 2020 року. Поспiшайте!

А доки ви мiзкуєте над завданням, ми, як i обiцяли,   повiдомляємо вiрнi вiдповiдi до вiкторини "Мiсто моєï любовi" та оголошуємо переможця! 

I вiдповiдi, i iм'я переможця заховалися ось тут:

https://www.blogger.com/blog/post/edit/1133773981561739164/3980384669310535140






 

Немає коментарів:

Дописати коментар

БЕНЧМАРКІНГ

                                                                           БЕНЧМАРКІНГ як інструмент підвищення конкурентоспроможності зак...